Qui Som i Què Fem

logo associació 2048x1152

incubadora

1. QUI SOM?

Som un grup de pares, mares i professionals de la medicina que hem viscut i compartit l’experiència de tenir un fill prematur a l’Hospital Clínic.

 

2. VISIÓ I MISSIÓ

Ningú està preparat per ser pare o mare d’un nen prematur. Ser pare o mare d’un nen prematur és una carrera de fons que s’inicia en el primer minut de vida dels nostres fills/es.

En el camí de la prematuritat, moltes vegades es sent por, ansietat, angoixa, solitud, preocupació o tristesa davant les situacions que planteja cada nou dia. Aquests sentiments, són normals perquè ningú està preparat davant d’una experiència com aquesta. Els nens prematurs són nens que requereixen d’una paternitat/maternitat especial, per a la qual es necessita temps, paciència i preparació. Els pares som els majors experts en els nostres fills i els millors companys en aquest difícil trajecte, en què, al final, els moments feliços compensen amb escreix als trams ombrívols.

Nosaltres volem acompanyar als pares de prematurs en aquest camí, proporcionant-los un punt de trobada, suport, informació i aprenentatge on es sentin escoltats i en el qual poder compartir les experiències, resoldre dubtes, escoltar les preocupacions i/o opinions, i per descomptat compartir els èxits.

Les accions de l’Associació de Prematurs Hospital Clínic-Maternitat (ASPREMHCM), van dirigides als pares i mares de nadons prematurs (nascuts abans de les 37 setmanes de gestació). Però també als pares amb nadons que puguin assimilar-se als nens prematurs per haver romès a la UCI Neonatal per motius diversos.

L’àmbit d’actuació de l’associació es situaria sobre:

 • Els nens prematurs i els seus drets.
 • Els pares i familiars de nens prematurs o assimilats.
 • Els professionals dels àmbits sanitari, terapèutic, social i educatiu el treball estigui relacionat amb nens prematurs o assimilats.
 • Els futurs pares, sobretot per als que es troben davant d’un embaràs dels denominats de risc.
 • Els diferents organismes de les administracions públiques i altres entitats implicats.

 

3. OBJECTIUS

ASPREM-HCM vol treballar per impulsar les accions de millora i en conseqüència impulsar les accions necessàries davant les administracions competents que puguin facilitar tant al nen prematur com a la seva família el màxim potencial per al desenvolupament físic, intel•lectual i emocional, així com la seva dimensió psicosocial per afavorir el seu màxim nivell de normalització e integració.

Volem treballar en el reconeixement general de la importància del paper i l’espai que cal donar a les famílies en la cura dels nens prematurs o assimilats. Per tant caldrà incentivar i potenciar totes les millores necessàries per l’exercici de la mateixa.
Ajudar els nens prematurs o assimilats a que puguin desenvolupar tot el seu potencial, a través de la atenció als seus pares amb l’ajut del personal sanitari i sol•licitar la col•laboració de les autoritats públiques competents i amb les entitats, publiques i privades, i els professionals implicats perquè axis sigui i d’aquesta manera es desenvolupin, al llarg de la seva infància i adolescència, de forma sana, equilibrada i alegre. Lligat a aquest desenvolupament volem vetllar perquè tinguin el suport terapèutic i seguiment necessari per al seu correcte desenvolupament.

ASPREM-HCM vol servir de suport i proporcionar orientació als pares i mares d’aquests nens facilitant-los, en la mesura del possible, suport moral i consells basats en l’experiència dels pares que ja han passat per una situació similar.

ASPREM-HCM pretén endegar totes aquelles millores, reformes legals i normatives que impliquin una millora sobre la futura problemàtica associada a la prematuritat. Així com adscriure’ns a les reformes del sistema plantejades per altres associacions que incideixin directament sobre la prematuritat en si i representin una millora en la condició de la mateixa.

 

4. ACTIVITATS I SERVEIS

Els qui formem part de l’ ASSOCIACIÓ DE PREMATURS HOSPITAL CLÍNICMATERNITAT som aquí, disposats a escoltar, informar, orientar i donar suport a les
famílies de nens prematurs i a transmetre tota la nostra esperança i confiança en el futur dels nostres fills. Lluitant junts ens agradaria contribuir a que la vida de tots nosaltres, famílies amb nens prematurs, sigui una mica més fàcil.

Moguts per la nostra experiència de vida, volem acompanyar en aquest camí, proporcionant un punt de trobada, suport, informació i aprenentatge on us sentiu escoltats i reconfortats, i en el que podeu compartir les vostres experiències.

Les nostres principals línies de treball son:

 • Suport i acompanyament als pares i mares a la Unitat de Cures Intensives Neonatal (UCIN), presencialment, telefònicament, o bé vía correu electrònic.
 • Establir contacte amb altres pares que han passat per la mateixa experiència que esteu passant.
 • Posar als pares en contacte amb professionals que necessitin en cada moment…
 • Servei d’informació als pares dels ajuts, recursos socials que puguin sol•licitar, i orientar-los a les unitats de seguiment del prematur un cop fora de la UCI.
 • Elaboració de tallers durant l’ ingrés dels seus fills a la unitat per a tractar les inquietuds durant aquesta etapa i elaboració de tallers un cop a casa.
 • Organització i/o participació en taules rodones, conferències i escola de Pares.

 

5. ELS NOSTRES PROJECTES

Hem endegat molts projectes des de l’ inici del nostre camí, alguns dels què us detallem a continuació:

 • Consolidar-nos com a entitat de referència
 • Un tirallets per a cada incubadora
 • Acompanya’m
 • Un Psicòleg per a la unitat
 • Gorrets i peücs així com una canasteta per a cada nadó
 • Escola de pares per a pares de nadons ingressats i per a pares que ja gaudeixen els seus fills a casa.

 

6. INSCRIPCIÓ D’ASPREM-HCM EN REGISTRES OFICIALS D’ENTITATS

 • Aquesta entitat està inscrita al registre d’entitats de la Direcció de Dret i Entitats jurídiques amb el núm. d’inscripció 56936
 • Tanmateix forma part del Registre d’Entitats del Consell Consultiu de Pacients (CCPC)
 • ASPREM-HCM també pertanyem a: logo_xarxenet_org
 

Descarregat el full de Presentació de l’Associacio

 

Fes-te soci de l´Associació de Prematurs Hospital Clínic-Maternitat

 

Comparteix